Lezingen

Esther Bohte-de Wilde wordt regelmatig gevraagd lezingen te geven in bedrijven, scholen, bibliotheken en boekhandels. Na afloop van de lezing beantwoordt Esther vragen uit het publiek en is er gelegenheid om haar boeken te laten signeren en te kopen.

Over de volgende onderwerpen geeft Esther lezingen:

Lezing Hoogsensitieve (HSP) kinderen

Esther Bohte-de Wilde schreef het prentenboek “Rana, het regenboogkind”. Rana krijgt in dit kleurrijke verhaal uitleg over wat zij voelt en ervaart als hoogsensitief (HSP) regenboogkind. Zij leert om met haar hoogsensitiviteit om te gaan, wat het met haar doet en hoe zij zich beter kan voelen.
Ouders, verzorgers, leraren en begeleiders, die zelf niet hoogsensitief zijn, begrijpen vaak HSP kinderen niet. Weten niet wat zij voelen en ervaren. Vaak weten zij ook niet hoe zij HSP kinderen kunnen helpen en ondersteunen.
Esther vertelt over haar ervaringen. U kunt vragen stellen of uw verhaal doen. Tevens geeft ze tips over hoe u een hoogsensitief kind kunt helpen.

Reeds geplande lezingen
Prentenboek Rana het regenboogkind ISBN 9789082421422

Lezing over Hoogsensitiviteit – HSP

Esther Bohte-de Wilde en Monique Goemans verzorgen samen lezingen over Hoogsensitiviteit (HSP).
Een samenspel van twee mensen met een schat aan ervaring en materiaal, die afwisselend vertellen over hun eigen ervaringen (beiden zelf HSP), de ervaringen van de kinderen waarmee zij in aanraking zijn gekomen (beroepshalve en/of privé) afgewisseld met voordrachten uit het werk van beide auteurs.
Dit zal het geheel, speels, afwisselend en veelzijdig maken, stof tot nadenken geven en tips om toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Reeds geplande lezingen

Esther Bohte-de Wilde - Voelsprietje

Esther Bohte-de Wilde

Monique Goemans - Moospoos

Monique Goemans

Lezing – Voorproeverij Hoogsensitiviteit ‘HSP, wat kan ik ermee?’

Esther Bohte-de Wilde en Monique Goemans geven samen regelmatig lezingen en workshops onder meer over hoogsensitiviteit bij volwassenen en kinderen.
Tijdens deze lezing – voorproeverij kun je kennis met hun maken, geven ze uitleg over Hoogsensitiviteit en hun ervaringen (beiden HSP) en laten ze je een kijkje nemen (voorproeverij) in de workshops die ze geven. Deze lezing – voorproeverij zal in het teken staan van “Hoe weet je nu dat je hoogsensitief bent?” en “Hoe werkt het bij mij?”
Nieuwsgierig en geprikkeld?

Reeds geplande lezingen

Lezing - voorproeverij Workshop Hoogsensitiviteit HSP wat kan ik ermee?

Lezing ‘Wat als het leven nou eens niet zo loopt, als je had bedacht!’

Wat als het leven nou eens niet zo loopt, als je had bedacht!
Hoe ga je verder als zekerheden wegvallen? Als zekerheid een illusie blijkt te zijn.
Hoe bouw je jezelf weer op na verlies van wezenlijke levensgebeurtenissen, zoals het verlies van een relatie, scheiding, gezondheid, zelfvertrouwen, verlies van een overleden dierbare of verlies van je baan.

Monique Goemans en Esther Bohte-de Wilde geven samen en apart van elkaar regelmatig lezingen en workshops waarin leven in en na verlies en rouw centraal staat. Tijdens deze lezing vertellen ze over hun ervaringen en verlieservaringen van mensen om hun heen over verlies en methodes om vanaf hier verder te gaan, het leven weer op of vast te pakken.

Reeds geplande lezingen

Lezing Wat als het leven nou eens niet zo loopt, als je had bedacht!

Voor meer informatie of boekingen voor lezingen in bedrijven, scholen, bibliotheken, boekhandels of andere instellingen neem gerust contact met mij op.