Trainingen – cursussen – workshops – events

Ervaringen Keuzes maken vanuit je hart Keuzestress

Training Keuzes maken vanuit je hart

Iedere dag worden we ‘gedwongen’ keuzes te maken. Neem ik bruin of wit brood? Koffie of thee? Koop ik dit wel of koop ik dit niet? Kan ik vandaag nee te zeggen? Ga ik wel of niet op bezoek? Ga ik hier mee verder of moet ik er mee stoppen?
In ons leven leren we steeds meer te vertrouwen op verstand in plaats van gevoel. Maar is dit wel juist? Zijn we er niet te veel in doorgeslagen? Sommigen kunnen bijna niet meer stoppen met denken.

Gedachten gaan met je op de loop. Je hoofd raakt vol:

 • Wat als…
 • Ja maar…
 • Stel dat…
 • Dat kan niet want…
 • Dus…
 • Als ik dit doe dan…

Voeg daar nog verschillende emoties zoals angst, onzekerheid en schuldgevoel aan toe, vermeng dit met je verlangens en je weet het niet meer.

Daar sta je dan, met een vol hoofd dat niet meer in staat is om beslissingen te nemen, zoals je ze zou willen nemen. Rest nog de vraag: Wat vinden anderen daar eigenlijk van? De chaos is compleet. Hoe nu verder?

Raad vragen. Wanneer je eindelijk de moed bij elkaar hebt geraapt om al die hersenspinsels te delen, zegt diegene tegen je: “Beslis dan niet met je verstand maar met je hart. Laat je leiden door je gevoel, wat je echt graag diep van binnen wil. Oftewel wat zegt je gevoel?”

Met open mond staar je de ander aan en denkt: Ik weet niet wat ik voel. Hoe kom ik eigenlijk bij mijn gevoel? Hoe maak ik dan keuzes vanuit mijn hart?

Het hart fluistert, luister goed.

Tijdens de training ‘Keuzes maken vanuit je hart’ leer je door middel van verschillende oefeningen te luisteren naar jouw hart.

Agenda
Ervaringen training schrijven met gevoel vanuit je hart

Cursus Schrijven met gevoel vanuit je hart

Deze training is voor iedereen die al jaren roept:

 • “Ik heb altijd een boek willen schrijven.”
 • “Eigenlijk zou er een boek moeten zijn over… maar ik kan niet schrijven.”
 • “Dit thema/onderwerp raakt mij zo, dit zou iedereen moeten weten.”
 • “Ik heb zoveel meegemaakt (levenservaring), ik kan er wel een boek over schrijven.”
 • “Ik zou heel graag willen schrijven, maar ik weet niet waar ik moet beginnen.”
 • “Ik wil mijn website bijwerken, aanpassen, maar hoe schrijf ik een tekst die aansluit op mijn bedrijf?”
 • “Ik wil potentiële klanten benaderen, maar hoe schrijf ik een brief of een blog, waarin ik laat zien wat ik ‘in huis heb’?”
 • Etc. etc.

Je gaat aan de slag met diverse oefeningen om te leren schrijven vanuit gevoel. Daarna start je met jouw (levens)verhaal, thema, boek, blog, gedicht of teksten voor je bedrijf. Naast feedback ontvang je ook informatie over hoe je verder kunt gaan wanneer de training voorbij is.

Lees hier de ervaringen van deelnemers.

Agenda
Ervaringen training hoogsensitiviteit HSP wat kan ik ermee

Workshop HSP, wat kan ik ermee?

In deze workshop gaan wij met jou aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Het leren omgaan met hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid.
 • Hoogsensitiviteit niet meer als last ervaren, maar omzetten naar kwaliteit of gave.
 • Je intuïtie versterken, waardoor je in je kracht komt staan.
 • Zelfbescherming

De workshop HSP, wat kan ik ermee? wordt georganiseerd door Monique Goemans en Esther Bohte-de Wilde.

Nieuwsgierig en geprikkeld?

Lees hier de ervaringen van deelnemers.

Agenda
Ervaringen workshop Hoogsensitiviteit HSP

Workshop Een treetje hoger in je Hoogsensitiviteit

Heb je bij ons al de (basis) workshop HSP, wat kan ik ermee? gevolgd? Of ben je al verder op het ontdekkingspad van Hoogsensitiviteit, dan is deze training voor jou!

De training zal in het teken staan van:

 • het ontmoeten van mooie gelijkgestemde hoogsensitieve mensen
 • lichaamsgerichte oefeningen
 • doelgerichte introspectiefocus en aandacht door middel van praktische oefeningen voor HSP.

De training Een treetje hoger in je Hoogsensitiviteit wordt georganiseerd door Monique Goemans en Esther Bohte-de Wilde.

Lees hier de ervaringen van deelnemers.

Agenda
Ervaringen workshop Voelsprieten Intuitie

Workshop Voelsprieten – Intuïtie, gevoel en energie

De workshop bestaat uit een aantal onderdelen:

 • Visualiseren en contact maken met Thètagolven
 • Reading – Het lezen van je eigen energie en die van anderen. Opsporen van verstoringen en blokkades van energie.
 • Healing – Heling van verstoringen en blokkades van energie, die zich kunnen manifesteren als lichamelijke, emotionele en/of mentale klachten
 • Bescherming – Hoe kun je jezelf (je aura) beschermen tegen wat je voelt en ervaart? Hoe weet je wat van jou is en wat van een ander?
 • Manifesteren – We gaan aan slag met dat waar jij graag aandacht aan wilt geven. Wat zou jij graag willen of wensen?

Lees hier de ervaringen van deelnemers aan de workshop Voelsprieten.

Agenda
Event ME dag een dag voor jezelf

Event – ME dag

Een ME dag is een dag waarin je bewust tijd neemt voor al die leuke dingen waar je in de waan van de dag niet aan toe komt. We nemen je mee in de wereld van creatie en plezier, zodat je even loskomt van het denken en het moeten. Je ontmoet jezelf opnieuw, op een luchtige plezierige manier, ‘spelen’ voor volwassenen.

Een ME dag bestaat uit een divers programma waarin verschillende activiteiten zich afwisselen, denk daarbij aan dans, meditatie, spel, ademoefeningen, gesprekken, muziek, stilte, yoga, schilderen enz. enz. Wij, Monique en Esther, gieten al onze kennis, kunde, ervaring, wijsheid, humor en plezier in deze ME-dagen en bieden jou een heerlijke dag met jezelf. Laat je inspireren, kom ervaren, proeven en genieten.

ME staat namelijk niet alleen voor het Engelse ME (mij/ik) maar ook voor Monique en Esther. Als mensen ons vragen: “Wat doen jullie nou precies?”, komt het antwoord nog het dichtst in de buurt bij de uiting van deze dag. Zijn wie je bent staat voorop en plezier maken als tweede. Het leven BELEVEN kan op verschillende manieren en dat willen wij je laten ervaren tijdens een ME-dag.

Laat je verrassen door ons programma en wat het voor jou doet. Het zou maar zo kunnen zijn dat je door een ME-dag weer net iets bewuster wordt van wat goed voor jou is, zodat je aan het eind van de dag geïnspireerd en opgeladen weer naar huis gaat.

Agenda