Uitgeverij Voelsprietje

Na het schrijven van mijn eerste boek ‘De reis van Sterretje‘ is in april 2015 het idee ontstaan voor Uitgeverij Voelsprietje. De visie voor Uitgeverij Voelsprietje was om boeken uit te geven die er toe doen, anders zijn. Boeken die moeilijke, lastige onderwerpen bespreekbaar maken of een ander licht op een thema laten werpen. Zo zijn er prachtige samenwerkingen ontstaan waar onderstaande boeken uit zijn voortgekomen en daar ben ik trots op!

Het ‘hoofdstuk Uitgeverij Voelsprietje’ is per 30 april 2020 geëindigd en er zullen geen boeken meer uitgegeven worden. Dankbaar en met een warm hart kijk ik terug op vijf fantastische, uitdagende en avontuurlijke jaren. Gelukkig hebben we de boeken nog…

Warme groet,

Esther Bohte-de Wilde

Uitgeverij Voelsprietje boeken hart en gevoel

Vertel mij Sprookjes - ISBN 9789082421415

Vertel mij Sprookjes

Het boek ‘Vertel mij Sprookjes’ zijn eigentijdse, humoristische, toverachtige verhalen voor jong en oud. Zo heb je de Schijterige schijtluis die uiteindelijk de luis wordt, die hij wil zijn, terwijl de heks Knudde-met-een-rietje haar eigen gelukkig einde brouwt. Ondertussen maakt het ding met duizend knopjes er een vrolijk kleurige boel van. Het overal poepende prinsesje gelooft helemaal niet in het alledaagse sprookje, terwijl Sukko en Sukkelientje niets liever doen. De verhalen dragen een diepere boodschap en wijsheid in zich, over onszelf en het leven.

Theo Zwinderman
ISBN 978-90-824214-1-5

Troost is voor iedereen anders - ISBN 9789082421446

Troost is voor iedereen anders

Twaalf waargebeurde verhalen over hoe mensen met verschillende soorten verlies omgaan. Verlies van zelfvertrouwen door langdurig pesten, gezondheid, een baan, een relatie, verlies van een partner, een kind, een dierbare, verlies na zelfdoding, verlies van vanzelfsprekendheid, van dat wat niet meer is of wat je niet meer kunt. Wat biedt troost op zo’n moment? Eén ding is zeker, Troost is… voor iedereen anders.
Dit boek laat zien hoe verlies levens beïnvloedt en verandert. En dat zelfs na de meest donkere periode, de zon weer kan gaan schijnen. Verandering, ja… zelfs soms winst dat hoe zwaar het verlies wel niet is, mensen het leven weer vastpakken.

Het lezen van verhalen van lotgenoten kan bijdragen aan het verwerken van verlies. Een gevoel van niet alleen zijn. Het zou maar zo kunnen zijn dat de adviezen van lotgenoten helpen of inzicht bieden. De natuur illustraties, gedichten en het onderdeel ‘Schrijven kan helpen!’ waarin gelegenheid wordt gegeven tot schrijven over eigen verlies maakt dit boek compleet.

Esther Bohte-de Wilde – auteur
Milly van der Velden – illustrator
ISBN 978-90-824214-4-6

Gedichtenbundel Leven en Nu - ISBN 9789082421439

Leven en Nu

Wat is de zin van het bestaan? Vragen die vragen oproepen, waarachter nog meer vragen schuilgaan. Het wonder van het wonder. Leven en Nu laat je glimlachen en ontroerd.

Variërend van diepzinnig tot humoristisch vangt deze woordenkunstenaar woorden in deze gedichtenbundel ‘Leven en Nu’. Het raakt en zet aan tot voelen, denken, bewustwording en beleving. Om er uiteindelijk achter te komen, dat het leven niet begrepen dient te worden, maar geleefd en wel Nu, in dit moment, in elk moment. Laat je meenemen op een inspirerende tocht.

Monique van der Veen-Goemans – Moospoos
ISBN 978-90-824214-3-9

Rana het regenboogkind - ISBN 9789082421422

Rana, het regenboogkind

Een geïllustreerd prentenboek over Rana die op een bijzondere reis wordt meegenomen door Fay, het regenboogelfje. Rana krijgt in dit kleurrijke verhaal uitleg over wat zij voelt en ervaart als hoogsensitief (HSP) regenboogkind. Zij leert om met haar hoogsensitiviteit om te gaan, wat het met haar doet en hoe zij zich beter kan voelen.

Ouders, verzorgers, leraren en begeleiders die zelf niet hoogsensitief zijn, begrijpen vaak hoogsensitieve kinderen niet. Ze weten niet wat zij voelen en ervaren en hoe zij kunnen helpen en ondersteunen. Het verhaal van Rana, het regenboogkind zorgt voor begrip, uitleg en ondersteuning van hoogsensitieve kinderen en volwassenen (HSP).

Het is een verhaal, waarin hoogsensitieve kinderen, en ook volwassenen, zich herkennen. Tegelijkertijd leren ze hoe ze met hoogsensitiviteit om kunnen gaan.

Rana, het regenboogkind is een waardevolle bijdrage voor begrip, uitleg en ondersteuning bij en voor regenboogkinderen, nieuwetijdskinderen en hoogsensitieve kinderen, zowel voor ouders, verzorgers als begeleiders.

Esther Bohte-de Wilde
ISBN 978-90-824214-2-2

Hoe gewoon Bijzonder is - ISBN 9789090301501

Hoe gewoon Bijzonder is

Een gedichtenbundel over de ervaringen en belevingen van Monique Goemans na het plotselinge overlijden van haar middelste 8-jarige zoon Mischa.

Het boek gaat over leven en sterven en dat je geen keus hebt in wat je overkomt, enkel alleen in hoe je omgaat met dat wat zich op je levenspad voordoet. Het proberen opnieuw vorm te geven aan de liefde die eeuwig voortleeft, maar niet meer tastbaar is en het verdriet en de onmacht wat dit oproept. Het vast willen houden van de herinnering aan hem en het los moeten laten van zijn lichamelijke aanwezigheid en de vrede of de strijd die dat met zich meebrengt.

Want wie snapt
dat gewoon bijzonder is
Heeft opgemerkt
hoe bijzonder gewoon is
Want als gewoon niet meer is
Is al wat was bijzonder

Monique van der Veen-Goemans – Moospoos
ISBN 978-90-903015-0-1

De reis van Sterretje - ISBN 9789082421408

De reis van Sterretje

Een geïllustreerd prentenboek over Sterretje’s komst en leven op aarde. Maar dan wordt ze ziek en moet ze uiteindelijk terug naar het sterrenbestaan.

De herkenning in het verhaal van Sterretje bij kinderen is groot. Geboren worden, leven en dan weer sterven.
De reis van Sterretje is een waardevolle bijdrage voor het bespreekbaar maken en het verwerken van ziekte en/of verlies van een ouder, familielid, vriend, dierbare of een huisdier. Aangezien Sterretje een ster is en geen specifiek gekozen mens of dier (opa, oma, vader, moeder, kind, huisdier) is de kracht van de verbeelding zo groot dat de intentie van het verhaal zichzelf zal versterken.

Kinderen en volwassenen kunnen zich zeer goed identificeren in dit uit het leven gegrepen verhaal.

Esther Bohte-de Wilde
ISBN 978-90-824214-0-8